מאות ארגונים וחברות בישראל שוקלים להעביר את מערך הגיבוי והאחסון שלהם דרך מחשוב ענן. כבר לא נדיר לשמוע על חברות בענפי הטכנולוגיה או הפיננסים או חברות המשתמשות בתוכנות ניהול לקוחות שאימצו פתרונות מחשוב ענני לייעל את עבודתן ולחסוך בהוצאות.
טכנולוגיה זו נמצאת כבר בשימוש נרחב בעולם וכל ענקיות הטכנולוגיה כבר משתמשות בה. אתרים בולטים המשתמשים בה הם אתרים כמו יוטיוב למשל.
בלמעלה מ-80 אחוזים מבין כלל הארגונים, ו-92 אחוזים מבין הארגונים הגדולים, משתמשים בשירות ענן אחד לפחות; 53 אחוזים מבין מיישמי המחשוב ציינו כי הם משתמשים ביותר משישה שירותי ענן.
כלי השיתוף מובילים בין יישומי הענן בשיעור של 75 אחוזים, כאשר דואר אלקטרוני באירוח, סינון וירוסים/דואר זבל וועידות אינטרנט צוינו על ידי ארגונים גדולים כיישומי הענן הנפוצים ביותר.
מהו מחשוב ענן במשפט אחד?
הכוונה היא שהארגון מוציא את פונקציות אחסון המידע,עיבוד נתונים וכן יישומי אינטרנט ומאגרי נתונים למקור חיצוני לארגון. התשלום הוא עבור השימוש בשירות, וזאת בניגוד למודל התוכנה המסורתי שהתבסס על רכישת חומרה פיסית והתקנת התוכנה עליה.
מחשוב ענן טומן בחובו יתרונות רבים אך גם סיכונים.
ראשית, מדובר במודל גמיש בכל הקשור לעיבוד ולנפח אחסון. הוא מאפשר התאמה ארגונית בהתאם להיקף השימוש בו.
שנית, מדובר במודל חסכוני מאחר והוא חוסך בעלויות רכישה ותחזוקה והתשלום תלוי בתכיפות השימוש בו.
שלישית, מחשוב ענן מאפשר עבודה בו זמנית של משתמשים רבים על מאגר נתונים אחד ללא תלות במיקום. למרות כל היתרונות הללו, לא כל בארגונים "קופצים" על פתרונות מחשוב ענני. ויתור על משאבים פנימיים לטובת ספקים חיצוניים מעורר חששות רבים. ארגונים רבים מציינים את אתגרי אבטחת המידע כגורם העיקרי המונע בעדן להשתמש במחשוב ענני.
בתחום הסריקה והמחשוב, מחשוב ענן יאפשר שימוש רב משתמשים באותה פלטפורמה, יאפשר ייעול עבודה , טעינת נתונים און ליין בצורה מאובטחת. דבר זה יאפשר קבלת נתונים למשתמשים רבים בו זמנית כתוצאה מכך.
רביעית, במחשוב ענן יש גיבויי מידע אוטומטיים שנערכים ברקע ומתבצעות דגימות של נתונים לצורך סנכרון על ידי מספר רב של משתמשים.
תכונה כזו היא קריטית עבור חברה עם עשרות רבות של סניפים הפרוסים בארץ, במיוחד בתחום המלאי.
סימוכין:ממאמרי ארכיביון מס` 92
להצעת מחיר לחץ כאן